Oppstart av ny blogg og treningsdagbok :)

Etter å ha vært lykkelige eiere av en fantastisk Flatcoated Retriever (Zappa) i mange år, bestemte vi oss i 2010 for å anskaffe oss en hund nummer 2. Som ivrige friluftsmennesker, som tilbringer mange timer i skog og fjell, ønsket vi oss en hund vi kunne la gå løs uten at omverdenen skulle føle frykt. Ikke at omverdenen hadde hatt noe å frykte ift. Zappa, men vi har opplevd (og forstår) at det kan oppleves noe skremmende at en stor svart Flat kommer løpende mot deg. Han var nemlig ikke så pirkete på HVEM som fikk kos, bare HAN fikk det :). Dette var bakgrunnen for at vi derfor bestemte oss for at vi ville ha en hund som var mindre, og gjerne lys i pelsen. Og som jaktinteresserte ville vi ha en fuglehund til bruk for skogsfugl jakt, og ikke bare familie kos. Dermed var det bare å starte letingen og vurderingen. Og mange raser ble vurdert. Oppdrettere ble kontaktet, og referanser ble sjekket. Og la det være sagt; Det er ikke lett å være valpekjøper. Man treffer på en hel masse mennesker som (sikkert i beste mening) har meget sterke meninger om hvilken rase/kjønn/individ du bør velge. Og ikke minst, hva (og fra hvem) man absolutt ikke bør velge.
Egenrådige som vi er, så valgte vi å trosse alle velmenende råd. Vi reiste til Sverige etter å ha funnet en oppdretter som kunne levere valp på det tidspunktet som passet vår kalender og hverdag.  Og til tross for at det eneste som duger til skogsfugljakt i Norge er en stående fuglehund, falt valget på en helt nydelig utgave av en Engelsk Springer Spaniel, av working/jakt typen.

Bivråkens Hellner, som vår Marcus egentlig heter, er et lykketroll av dimensjoner. Vi fikk han 8 uker gammel i påsken 2010, og hans første vår og sommer ble brukt til å jobbe med grunndressur. Vi har også deltatt på 2 veldig lærerike valpe-/grunnkurs i regi av Kennel Fantin. I etterkant har vi vært så heldige å få bli en del av et helt supert treningsmiljø, med utspring i Kennel Fantin sine hunder/hunde eiere. Vi har virkelig blitt bitt av hundetreningsbasillen, og vi skylder Rigmor og Kjell en stor takk for velvillighet og tålmodighet med alle våre spørsmål. Nå jobber vi målrettet med trening for å starte Marcus på høstens jaktprøver, og for å gjøre han til en god jaktkamerat.

Dette er første innlegget på bloggen som er tenkt som en slags treningsdagbok for egen interesse, og for de som deler vår entusiasme og glede knyttet til trening av Jaktspringere.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s