Ro i oppflukt

I løpet av denne vinteren har vi vært en gjeng som har trent «Ro i oppflukt» (RIOS) på Torp Hundesenter i Skiptvet. (se link) Vi har gjennomført 2 treningsdager, og antallet deltakere har variert fra 4-7 hunder. Alle Jaktspringere, men av ulik alder og erfaring. For de som ikke besøkt Torp Hundesenter, så er dette et treningsfelt hvor hundene får øve seg på «nær-jakt» opplevelser og hvor det avholdes jaktprøver. Formålet med vår trening er å la hundene trene på å beholde roen og sette seg, når de etter et vellykket søk har støkket opp fugl. Hundene skal nemlig ikke under noen omstendigheter gå etter fuglen. Fordelen ved å gjøre det på et senter som dette, er jo at vi tildels styrer og kontrollerer antall situasjoner hunden kommer opp i selv.

Vi var skikkelig spente på hvordan Marcus skulle reagere på fugl, spesiellt med tanke på at vi etter beste evne har forsøkt å unngå fuglesituasjoner på våre lufteturer. Vi startet med kobbel og støkkmaskin, og det gikk over all forventning. Gradvis ble vanskelighetsgraden økt til at han var løs, og på siste forsøk ble hans «stadga» satt skikkelig på prøve. Duen var nemlig ikke spesiellt lysten på noen flytur etter å ha blitt kastet tilværs av støkkmaskinen. Istedet valgte den å sette seg på bakken, og spasere litt forsiktig rundt…. ca. 0,5m foran en sittende Marcus. En utrolig bra og spennende situasjon, og jeg var mer enn litt stolt når jeg så han bli sittende til tross for den voldsomme provokasjonen som dette tross alt var! Det er gutten til pappaen sin det 🙂

Nå gleder vi oss til neste treningsøkt i Skiptvet. Jeg planlegger å prøve han på en due fra støkkmaskin først. Dersom det fungerer, håper jeg vi kan gå videre med «frittgående» rapphøns. Det blir sannsynligvis et solid steg opp i vanskelighetsgrad, da han nok blir mye «hetere i toppen» når han må støkke fuglen selv. Men vi skyndter oss langsomt.

Det å skyndte seg langsomt er forøvrig en prøvelse for fører! Vi har vært superdisiplinerte, men jeg innrømmer at det ER vanskelig å gi seg når det går som best. Det ER fristende å BARE ta en repetisjon til. Men vi har klart å være disiplinerte, og jeg er fullstendig overbevist om at det vil betale seg å la hunden lykkes.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s