Søndagstrening på fugl

Dette bildet er fra en jakttur høsten 2010 og viser Marcus, Fantins U2 og undertegnede. Det var en flott Orrhane kylling, støkket opp av Uii. Og det er opplevelser som dette som gjør at jeg er så ivrig på å trene med Marcus. Det er spennende og morsomt å jakte med en veldressert spaniel som kan jobben sin 🙂

Mange finner det nok underlig at man gleder seg til å stå opp tidlig en søndag morgen for å bruke denne til hundetrening. Men jeg gjør det. Jeg synes det er utrolig givende å bruke tid på å trene Marcus, selvom treningene byr på både oppturer og nedturer.

Treningen igår var vel ærlig talt mer på det jevne. Feltarbeidet hans var bra, og han søker med veldig god fart og intensitet. Men har var veldig «heit» i det første slippet. Planen var å la han få en due fra støkkmaskinen, for deretter å prøve han på et par rapphøns. Og det gikk egentlig bra med dueslippet. Første dua så han ikke, men på due nr. 2 satt han som en prest. Men som sagt opplevde jeg han som så «heit», at jeg ikke tok sjansen på å slippe han på rapphøns. Vi forsøkte istedet å «gå av oss» litt, og jobbe med søksmønster i fugletomt terreng. Det så ut til å fungere bra helt til han fikk øye på Tina, Rigmor, Pavo og Xtra. Da var det gjort. Han dro avgårde mot dem, med meg plystrende og ropende bak. Men til ingen nytte. Og selvom det i etterkant viste seg at Xtra hadde begynt løpetiden, var jeg IKKE fornøyd med at han valgte å ikke lystre min innkalling. Så nå er det definitivt tilbake til start ift. trening på innkalling. Dette var tidligere en av hans sterke sider, men vi har vært for sløve til å vedlikeholde det.

Han fikk seg en pause, hvor han fikk/måtte være passiv. Og etter dette var det langt bedre kontakt mellom fører og hund 🙂 Vi forsøkte en ny due, og denne gangen så heller ikke fører hvor støkkmaskinen ble plassert. Men det gikk supert, og nok engang satt Marcus umiddelbart. BRA! For å heve lista ytterligere, besluttet vi å prøve et parslipp med Marcus og Fantins Yuba (eier: Morten B.). Parslipp betyr at hundene jobber paralellt for å søke av et større stykke terreng. Dette skal de selvsagt gjøre uten å la seg forstyrre av hverandre. Det var morsomt å se at begge unghundene klarte oppgaven med glans, selvom Yuba lot seg forvirre/forstyrre av mine fløytesignaler. Det viste seg nemlig at Morten hadde trent inn andre signaler enn meg 🙂 Men begge hundene satt når dua gikk. Supert!

Og da valgte vi å gi oss mens leken var god 🙂

Morten har lagt ut en filmsnutt av Yuba fra gårsdagens treningsøkt:
http://www.youtube.com/watch?v=mWymTJTT_fs&feature=feedf

I dag skal vi ha fullstendig treningsfri, men ønsker alle en stålende treningsuke!

Espen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s