Lederskap

Jeg har den siste tiden tenkt mye på dette med lederskap, eller som en kjent hundeprofil også kaller det; Foreldreskap. Spørsmålet er jo egentlig HVA er lederskap? Hva skiller et godt lederskap fra et dårlig lederskap? Og hvordan oppnår man et godt lederskap? Lederskap handler om holdning og «attitude», det handler om å skape trygghet og det handler om å ha et tydelig språk. Noen har lederskapsrollen naturlig i seg, mens andre må kanskje jobbe litt mer bevisst for å «finne den».

Jeg har erfart og observert at når det gjelder trening av dyr, så er det et enormt varierende spekter av fremgangsmåter. Vi som trenere er ulike, individene som trenes er ulike og de fleste av «flokkene» er ulike. Jeg er overbevist om at man kan lykkes med mange forskjellige metodikker og tilnærminger, bare man er KONSEKVENT og har et tydelig lederskap.

Personlig ble jeg overbevist om at prinsippene ift et tydelig lederskap vil fungere i vår «flokk», og det som overbeviste meg er at vi i løpet av en helg fikk en helt ny hund!
     -stresset/maset hans er mer eller mindre borte.
     -han går som en engel i bånd (…og enda bedre uten).
     -vi er i ferd med å få en helt annen kontakt.
     -det ser ut til at manglende lederskap har vært litt av årsaken til apport
      utfordringen jeg har delt med dere i tidligere innlegg.

Og jo mer jeg tenker på det, og jo mer jeg observerer våre hunders utvikling, jo mer overbevist blir jeg.

JEG ville valgt å følge den trygge, stødige, sterke og rettferdige lederen. Og jeg ser at Marcus og Albert også slapper mer av når vi inntar den rollen. Vi ser at et tydelig lederskap gjør hverdag og inntrening av andre momenter enklere. Vi har blitt mer bevisst på å faktisk VÆRE konsekvente.

Et utrolig fascinerende tema som vi vil lære mer om, og utvikle slik at det passer oss og vår «flokk».

Marcus fikk sin debut på Kennel Fantin sin uoffisielle jaktprøve forrige helg. Og jeg bør kanskje legge til at jeg fikk det samme 🙂 Det var en lærerik helg, hvor spesiellt fører fikk et par «a-ha» opplevelser og erfaringer. Det kommer et eget innlegg om denne helgen snart 🙂

I mellomtiden skal vi nyte den neste 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s