Jaktprøve

Endelig var tiden kommet for vår jaktprøve debut. Det var riktignok en uoffisiell jaktprøve, men med unntak av at det ikke var krav om godkjent apportprøve og at kuperte hunder kunne stille, så ble den gjennomført med «ordentlige» regler. Prøven ble dømt av Royne Svensson på Lørdag, og Tor Magne Gramstad på Søndag.
Jeg og Marcus var spente, men jeg følte ingen nervøsitet. Men jeg har nok utstrålt en form for usikkerhet uansett om jeg selv følte det eller ikke. Marcus gikk nemlig ikke spesiellt bra. Han hadde overhodet ingen fart, stil eller intensitet, jeg har rett og slett ikke sett han så uinspirert og uinteressert noen gang. Etter relativt kort tid tar han imidlertid opp en rapphøne, og han leverer et meget bra fuglearbeid som avsluttes med avlevering i hånd. Vi trekkes imidlertid for manglende fart og interesse, og ender med en 3. premie i BK. Royne´s kommentar er at han nok fremdeles er litt ung til å forstå hva vi egentlig holder på med 🙂
Vi var derfor litt spent på hvordan det ville gå på Søndagen start. Denne gangen starer Marcus med bedre fart, men fremdeles ikke helt som vi er vant til. JEG har prøvd å føre som jeg gjør når vi trener, og det gir en mye bedre kontakt mellom meg og Marcus. I begynnerklasse får vi 30 minutter til disposisjon, og denne tiden ble i dag fordelt på 3 «slipp». I andre slipp begynner Marcus å vise sitt «gamle jeg», og søker med fart og intensitet igjen. Og til tross for at vi får et velvillig tredje slipp, så lykkes han ikke å komme i fugl i dag. Litt synd egentlig, for idag hadde han fortjent det 🙂 Det hjelper ikke med godt arbeid hvis han ikke finner fugl. 0 premie 🙂 Men jeg var fornøyd med innsatsen i dag.
Det var et veldig godt tiltak av Kennel Fantin å arrangere denne uoffisiell jaktprøven, hvor også uerfarne prøvedeltakere kan få prøve seg og få erfaring. Det var et arrangement ikke bare for eget oppdrett, men for alle jaktprøve interesserte. Men de var spesiellt opptatt av rekrutteringen til sporten, og nybegynnere ble derfor prioritert. Det er synd ikke flere oppdrettere eller lokal avdelinger tar lignende initiativ. Og til de av dere som ikke hadde anledning denne helgen; Dette er kjempegøy, det er et super hyggelig miljø og hundene elsker det 🙂 Håper vi ses neste gang!
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s