Apportprøve på Kongsberg

Så var den «store» dagen kommet. Det var tid for apportprøve på Kongsberg. De siste par ukers trening har gjort at vi reiste til Kongsberg uten særlige forventninger. Marcus apporterer det meste av dummies, både med og uten fjær. Lengden på apporten spiller heller ingen rolle, ei heller om det er hindringer i form av øyer e.l. Men så fort vi har kastet en fugl, så har han begynt å tøyse når han kommer i land. Han stikker ikke av med den, men han legger den fra seg og blir uinteressert. Derfor reiste vi opp dit i dag mest med tanke på at det var god trening for både hund og fører. Det var flere kjente startende, så det ble en hyggelig tur sosialt sett også.

Det var 3 startende hunder på jaktanleggsprøve, 5 hunder i BK, 2 hunder i AK og 2 hunder i EK. Marcus var 2 startende hund i BK, og gjennomførte en relativt grei apport. Han la fuglen fra seg når han kom på land, ristet seg og plukket fuglen opp igjen på kommando. Dommeren godkjente apportprøven, og vi kan nå starte på jaktprøver til høsten i Begynner Klassen 🙂 Det var et deilig steg i riktig retning! 🙂 Nå blir det en liten vannapportpause, slik at vi kan tenke ut en løsning og trene frem til AK og EK godkjenning. Der har de nemlig ikke lov å legge fra seg fuglen annet enn for å skifte grep. I tillegg er det jo slepespor med kanin. Det har vi ikke jobbet noe særlig med i det hele tatt.

Gratulerer også til Fantins Yes og Fantins Yuba for deres godkjenninger, og til Fantins Xtra for å ha fått godkjent både AK og EK!

                     Fantins Xtra med kanin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s