Halekupering

For noen år siden var det vanlig å kupere halen på enkelte raser. Engelsk Springer Spaniel var en av disse rasene. I april 2003 ble det bestemt at det ikke lenger var tillatt å stille ut, eller stille på prøver i NKK sin regi med halekuperte hunder. Selv ikke dersom den er kupert av medisinske årsaker. Fra mitt ståsted er dette feil beslutning. Dersom vi hadde hatt en Engelsk Setter med samme problem, kunne vi allikevel vært aktiv med hunden på prøver.

Dette bildet av Marcus er fra trening nå i kveld, og skaden på halen fikk han etter 30 minutters trening på normalt feltsøk 😦 Jeg kan legge til at vi de siste 2 ukene har hatt tilsvarende problem med Albert, som nå er 7 måneder og enda ikke har startet trening. Jeg innser at vi sannsynligvis i løpet av det neste året blir tvunget til et standpunkt ift. hvorvidt vi bør kupere guttene våre, eller ikke. Noe som betyr slutten på all offisiell jaktprøve aktivitet i Norge. Akkurat nå føler jeg at mine hunder er «offer» for et «feilvedtak». Og det føles som feilslått og misforstått dyrevernspolitikk!

Reklame

2 responses to “Halekupering

  1. Enig med deg i det! Halekupering for slike hunder er i høyeste grad et dyrevelferdstiltak slik jeg ser det. Nå blir sannsynligvis valget enklere fra januar 2012, svenskene får et nytt jaktprøvereglement som ser ut til å eksludere norske jaktpremieringer. Da blir valget enkelt for meg…
    Robert

  2. Det burde vært satt igang en prosess for å fått nyansert dette forbudet slik det praktiseres i andre land eksempelvis Danmark og Tyskland. Brukshunder burde absolutt hatt dispensasjon fra forbudet. Man må skille mellom kosmetiske motiver og praktisk årsaker til kupering, slik som det er dokumentert behov for her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s