Debutanter

Endelig var dagen her. Vi har vært litt usikre på om vi skulle starte på prøver i år, men vi bestemte oss for å melde oss på prøven som avd. Rogaland arrangerte i Østfold 🙂 Om ikke annet, så ville det gi verdifull trening for både hund og fører.

Vi var 2. ekvipasje ut, og jeg må innrømme at jeg var litt spent på hvordan dette skulle gå. Vi trente på torsdag, en trening som ikke gikk sånn supergodt. Så jeg hadde ikke særlige forhåpninger til resultatet. Og det var kanskje et godt utgangspunkt. Marcus startet litt tregt ift. hvordan han går i skogen, men jeg har etterhvert lært meg at det er sånn han går i Skiptvet. Det er liksom ikke den samme «spruten» der, som det er i skogsterreng. Det kan jo skyldes at han kjenner terrenget godt, og at han ikke gjør mer enn han må? Men søksmønsteret fungerte bra, og han gikk som han skulle uten at jeg behøvde å bruke fløyta. Noe dommeren satte pris på, og også kommenterte i bedømmelsen 🙂 Flink bisk…. Etter ca. 8-10 minutter har han tydelig vitring. Etter å ha jobbet litt med å lokalisere fuglen, finner han den under ei gran. Han må virkelig jobbe den ut, og da den flyr frem sitter han dønn i ro på fløyta. Men det stopper ikke der. Fuglen er nemlig slått av en Hønsehauk, og har knekt vingen. Det betyr at den ikke er særlig flyvedyktig. Konsekvensen av dette er at fuglen lander på bakken, ca. 1 meter foran Marcus. Noen som nevnte ordet provokasjon??? Og nå fikk vi betalt for alt vårt arbeid ift. å respektere villtet. Marcus satt fortsatt helt i ro, selvom man lett kunne se at hjernen jobbet som besatt. Og når fuglen i mangel på flyveegenskaper valgte å ta bena fatt og løpe forbi Marcus for å slippe unna, fikk jeg bange anelser. Men Marcus satt. Og far var vannvittig stolt! For en hund!!! Dommeren var også imponert over han, spesiellt alderen og manglende erfaring tatt i betraktning. Han lot klokt nok Marcus pause, og Rigmor fikk gå med Fantins Vidda. Vi fikk et nytt slipp litt senere, og nå skal jeg love dere at det var en noe mer gira Marcus som jobbet. Han jobbet med topp intensitet, uten at det gikk ut over kvaliteten. Han kom ikke i fugl i dette slippet, og det ble avsluttet med en kastapport med varmt villt. Også dette løste han perfekt, så jeg må innrømme at jeg var VELDIG stolt av jobben han gjorde.

Innsatsen hans ble belønnet med en 1.BK, og det er jeg særs fornøyd med. FLINK BISK 🙂

                                       (Bilde lånt av Knut Framstad, Kennel Streamside)

Reklame

One response to “Debutanter

  1. Liker bloggen din veldig godt, denne skal jeg prøve å følge litt med på 🙂

    Har en springer som jeg ikke har trent noe jakt med (annet enn spor på hobbybasis), men med neste springer har jeg veldig lyst til å prøve litt mer.

    Så flinke dere er – både hund og fører! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s