Hold ut!!!!!

Det er bare å lukke øynene og se det for seg. Se morgendisen ligge over stille skogsvann, mens orrhanene gjør seg ferdig med morgenspillet. Kjenne den skarpe og friske luften, og se det glitre i duggdekket lyng disse flotte høstmorgenene. Det er godt hjernen har en viss lagringskapasitet (Selv om Tina nok vil hevde det motsatte når det gjelder meg…). Men å lagre bilder som dette i bakhodet et sted, gir energi når vi nå tilbringer «vinteren» til trening av hundene våre. Og det trenger vi nå når vintersesongen er kommet 🙂

I forbindelse med at vi har fått Joy, har jeg deltatt på noen fellestreninger i regi av Jaktgruppa til Retrieverklubben i Østfold. Dette har vært en helt perfekt introduksjon til mange av momentene som inngår i retrieverjakt, og en super måte for meg og Joy å knytte nærmere bånd på. Joy kan jo det meste av dette allerede, og med litt telefonisk assistanse fra Bengt begynner jeg sakte men sikkert å få grepet på det jeg også. Hun har en sterk vilje til å gjøre det beste hun kan for meg, men jeg trenger å bli litt tydeligere slik at hun forstår hva jeg faktisk mener.

Jeg drar stor nytte av tipsene jeg får og erfaringene jeg gjør på retrievertreningene, når jeg trener med Marcus og Albert også. Og jeg ser at retriever og spanielfolket med fordel kunne utvekslet masse erfaring og treningstips. Ikke det at treningen som gjøres i respektive miljøer er for dårlig på noen måte, men rett og slett for å få inspirasjon, nye innfallsvinkler og nye ideer. Mange av momentene er ganske sammenfallende, og det er ofte små justeringer som skal til for å løse evt. utfordringer man opplever.

Også når det gjelder Marcus og Albert er som sagt treningen allerede igang, og vi har de siste helgene trent mye sammen med Anders og Maja. Vi må jobbe med litt ulike ting for dem begge, for å nå målene vi har satt oss. For Marcus handler det denne vinteren om å hjelpe han til å slappe mer av. Jeg blir nok litt straffet for å ha aktivisert han litt vel mye, og han har derfor alltid en forventning om at noe skal skje. Det er derfor perfekt for han å være med HELT PASSIV når jeg trener med Joy. Litt sutring og hyling er det, men det høres verre ut enn det er. 3 timer som passiv tilskuer på sidelinjen er tøfft for en som alltid har vært sentrum for all oppmerksomhet 🙂 Og jeg er 100% sikker på at dette vil gi resultater. Utover dette jobber vi med å få på plass dirigeringen, og det går virkelig fremover ift. f.eks. utsending. Akkurat nå føles det hele ganske lovende 🙂 Målet vårt den kommende sesongen er å «etablere» oss i AK med premiering.

For Albert er det litt andre grunnleggende momenter som skal jobbes inn. Kontakt og «stadga» er de øverste prioritetene. I motsetning til Marcus, må Albert «gjetes» i langt større grad. Han er langt mer selvstendig, noe som kan være både positivt og negativt. Vi legger lista LITT høyere hver gang vi er ute og trener, og jeg merker en klar forbedring selvom det er et stykke igjen før jeg er fornøyd. Som en del av dette jobber vi også inn vendsignalet, og det begynner gradvis å sitte. En umiddelbar og absolutt sitt er også helt nødvendig, og han viser også her klare fremsteg. Det ER morsomt og motiverende når arbeidet gir resultater. Også er det litt kjipt de dagene han har «glemt» alt 🙂 Men sånn er hundetrening, og hos Albert raser hormonene 🙂 Målet for Albert sin del neste sesong er å starte i BK.

Det er nyttig å trene flere sammen, både fordi man kan få tilbakemelding fra andre, men også fordi hundene lærer seg å jobbe selvom andre hunder er tilstede. Men mitt viktigste treningstips er allikevel å være konsekvent. Husk at vi ALLTID TRENER. Hele tiden. Når vi går kveldsturen. Når vi «bare» lufter de om morgenen. Og faktisk også når vi aksepterer feil. Hvem sa hundetrening var en deltidsjobb???

God jul!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s