Romjulskos og litt trening

Vi har forsøkt å være flinke i romjulen, og har hatt flere turer ut i skog og mark. Mest for kosens skyld, men vi har også lagt inn passe mengder med trening og hjernegym.

Et moment jeg ser stadig større viktighet og effekt av, er at hundene ikke får løpe fritt rundt mens vi går. På veg til bestemmelsesstedet, SKAL de gå sammen med meg. De må gjerne snuse litt og selvsagt gjøre sitt fornødne, men vi går i flokk med meg fremst. Glemmer de seg, så stopper jeg rett og slett opp og venter til de korrigerer seg selv. Det har vært noen turer som har tatt laaaaaaaang tid, men ved å være konsekvent ser jeg at det går bedre og bedre. Vel fremme ved turens mål, lar jeg de kose seg litt med lek før jeg pauser dem. Når jeg ser de har «landet», trener jeg dem individuellt.

Idag hadde jeg klart å glemme igjen fløyta i bilen, og i etterpåklokskapens ånd er jeg glad for det 🙂 Det skal jeg gjøre oftere. Jeg trente søk med Albert og mangel på fløyte gjorde at jeg måtte jobbe mer aktivt sammen med han, og vi fikk til noen helt supre søk. Et vannvittig tempo og intensitet, kombinert med bra kontakt. Jeg er skikkelig fornøyd!!!!

Også for Marcus sin del gikk det virkelig bra. Han har et helt perfekt søk, om enn ikke like elegant som sin yngre bror. Han er over, under og gjennom det meste, og holder uoppfordret kontakten med meg. Vi har vært litt «plaget» av at han får en voldsom apportlyst så fort han hører skudd, så idag la jeg inn litt «sitt i skudd» trening. Måten jeg gjorde det på var at jeg rett og slett fyrte av et skudd, med armen i sitt kommando. Og han satt som en liten engel 🙂 Og etter velfortjent ros, satte jeg han i normalt søk igjen. Litt overrasket over at det ikke var noe å hente var han nok, men fortsatte der han slapp. En veldig fornøyd fører lot han søke i 3-4 minutter til, før jeg på nytt kommanderte han i sitt under søket. Sitt er han ihvertfall blitt god på 🙂 Jeg hadde på forhånd gjemt noen dummier i terrenget, og nå forsøkte vi oss på en «ut» kommando i retning mot de gjemte dummiene. Også dette fungerte perfekt. Han løp direkte ut i rett linje i retningen jeg anviste, og fant umiddelbart den ene dummien, som han avleverte til meg uten dikkedarier. Fremdeles med Marcus sittende, kastet jeg dummien tilbake. Men istedetfor at han nå skulle apportere denne, fortsatte vi søket. Et ypperlig øvelse i «stadga». Etter dette fikk han pause og roe seg ned. Ikke noe mer trening på han idag, det er viktig å gi seg med positive bilder i hodet.

Vår nyeste engel Joy, var selvsagt også med. Vi jobber mest med å bli kjent, og på avstandssitt. I dag ble dette gjort ved at jeg sendte henne på dirigering inn i området hvor jeg hadde gjemt dummiene. Når hun er i området stopper jeg henne, før jeg setter henne i nærsøk. Hun hentet alle tre dummiene inn uten større problem. Det er en nytelse å se henne arbeide, hun er så jæv… flott!!! 🙂

Anders og Maja var også med ut i dag, og jeg tror også Anders var strålende fornøyd med dagens økt. Han så ihvertfall fornøyd ut der han satt med Maja i nydelig ettermiddagslys.

Maja har jo en motor av de sjeldne, og når hun jobber som hun gjorde i dag er det ikke mye som stopper henne. Det skal bli spennende å følge henne den kommende sesongen.

Fortsatt god romjul til dere alle, og de beste ønsker for det nye året!

PS! Bildene av meg er tatt av Anders Brunvoll

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s