Endelig hyttetur!

Endelig fikk vi oss en tur på hytta, og med deilig avslappende turer i skogen. Det var passe mengder snø, slik at det var kurant å bevege seg for både 2- og 4-beinte. Hundene har fått lov til å kose seg i snøen, og vi var glad vi har investert i superdekken til dem alle.

Vi forsøker å være flinke til å huske på at vi trener hele tiden, og som jeg har skrevet tidligere er det ingen grunn til at hundene skal løpe fritt rundt mens vi går. Det betyr i praksis at de skal gå sammen med fører, frem til målet for turen. De trenger ikke gå å kikke opp på meg hele tiden, men skal holde seg bak meg og i umiddelbar nærhet. JEG leder flokken til bestemmelsesstedet.

Vel fremme ved målet, har vi lagt inn både lek og noen øvelser. På bildet trener vi passivitet og stadga, ved at hundene blir kommandert i sitt mens en dummy blir kastet. Vi kaster gjerne 2-5 dummier, og alle blir hentet inn av meg. Hundene får her ikke hente en eneste dummy. Marcus har hatt en tendens til å bli litt ivrig i skudd, så vi har også avfyrt noen skudd med startpistolen uten påfølgende oppgave. Kjempeuvant for han, så det er tydelig at det må vi gjøre mer av. Jeg tror jeg får «svi» for at jeg lot han være med på jakt i høst, og at jeg fokuserte mer på å jakte enn å trene hund. Men dette skal vi nok hente inn igjen i løpet av vinteren.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s