Herlig dag for hundetrening!

Dette har vært en super dag for å trene med hund, og å få litt sol i et vinterblekt ansikt.
Sammen med Anders har vi tilbragt dagen på et hogstfelt vi har besøkt flere ganger før. Lett tilgjengelig, men uten mye trafikk av andre turgåere. Terrenget gir gode muligheter for å legge opp treningen med ulik vanskelighetsgrad, slik at hundene får litt å bryne seg på uavhengig av hvilket nivå de er på.

Albert har fått prøve seg på å lukte og bære dødt villt tidligere, men dette var første gangen han fikk en «fullverdig» apportsituasjon. Og det gikk kjempebra. Litt nølende når han skulle plukke opp rapphøna første gangen (det var jo vinger i vegen og greier), men han skjønte fort poenget og pakket den fint sammen før den ble bragt inn.

Marcus kunne jo ikke være noe dårligere enn lillebror, og bragte den inn med stil og eleganse. Fullt så stilfull var ikke avleveringen, denne godbiten ville han helst bare beholde 🙂 Men med litt tålmodighet, ga han den fra seg… Det blir vår viktigste oppgave fremover i arbeidet med Marcus; Avlevering.

Joy er jo bare en fryd å bruke til apportering. Hun er så sikker og rolig, og leverer varene HVER gang. Cool….

I tillegg til å trene på apport av fugl, fikk både Marcus og Albert øve seg på litt feltsøk. Marcus fikk i tillegg prøve seg på et slepespor på en liksom-kanin, og akkurat det momentet tror jeg blir greit å få til på apportprøven. Alt i alt en god dag på «jobben»….

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s