Tirsdagstrening fra sidelinjen

Tirsdag i forrige uke var det igjen trening med «tirsdagsgjengen». Denne gangen stillte jeg uten hunder, men med kamera. Man ser det fra en litt annen vinkel når man bare kan observere det som skjer, uten å føre hund selv. Det var ikke det helt store oppmøtet denne tirsdagen, men aldersmessig spente det fra 4 måneder til 3 år. Og som et lite apropos til tilbakemeldingene om at «working miljøet» er lukket og lite inkluderende, var det hyggelig at Jørgen (som vanlig…) deltok med Theodor som er en sjarmerende liten kar av en utstillings cocker. Theodor er et godt bevis for at også utstillingsvariantene er velkomne til trening, og ikke minst har egenskapene som skal til for å lykkes. Håper vi ser enda fler i tiden som kommer.

Som den observante leser sikkert har forstått; Det var forberedelser til sesongens apportprøver som stod på programmet denne dagen, og da den delen som dreier seg om slepespor på kanin.

Treningen startet som vanlig med relativt korte og enkle spor, tilpasset den enkelte hunds nivå i treningen. Vi praktiserer et prinsipp om at vi alltid forsøker å legge til rette for at hundene lykkes, for deretter å forsiktig øke vanskelighetsgraden. Alle deler av øvelsene bygger opp imot hva som forventes for å få godkjent apportprøve.

Dagens yngste deltaker var 4 måneder gammel, og lyder foreløpig arbeidsnavnet «Buddy». Det var morsomt å se at han allerede i så ung alder villig hentet og avleverte kanin (nesten) i hånd 🙂

De er jo vannvittig sjarmerende og morsomme i den alderen, og det blir spennende å se utviklingen hans fremover.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s