Fantastisk flott treningskveld

Mocca og Knut Framstad

I dag var det duket for en treningskveld på Torp Hundesenter i Skiptvet. Dette ble en slags debut for treningsgruppen jeg tidligere har invitert til her på bloggen, og vi var totalt 9 hunder i aksjon i dag.

Ovenstående bilde viser Mocca (som er en showspringer) idet hun støter en rapphøne 🙂 Det var en noe overrasket, men ikke desto mindre stolt fører som kunne konstatere at det hersket ro i oppflukt. Absolutt godkjent prestasjon!

Jeg gikk først med Albert, og søket hans var noe nølende til å begynne med. Jeg startet han i et terrengavsnitt hvor jeg håpet han ikke kom i fugl, og det lykkes vi med. Etter en kort pause lot jeg han avsøke et nytt terrengavsnitt, men denne gang sto Hallgeir gjemt bak et tre og kastet opp en due foran han. Og Albert satt på signal 🙂 Vi gjentok øvelsen en gang til, og Albert var like dyktig denne gangen. Deilig å se at treningen har fungert, og at hans lille due-eventyr i hagen ikke hadde ødelagt noe. Det var veldig varmt, så jeg valgte å pause han i bilen mens jeg tok ut Marcus. Marcus er liksom ikke helt seg selv om dagen. Han går greit i perioder, men så blir det viktigere å spise gress og lukte på blomstene. Det er mulig det var lite vitring som forårsaket dette, jeg velger ihvertfall å håpe på det 🙂 Etter en kort, men obligatorisk kaffepause hvor Tina serverte deilig hjemmebakst, var det tid for å jobbe litt til med Albert. Denne gangen plasserte Hallgeir ut en rapphøne, og vi jobbet oss opp mot området hvor høna var satt ut. Albert gikk supergodt, med fart og trøkk. I og med at jeg ikke visste nøyaktig plassering av høna, var jeg relativt spent på om jeg klarte å være godt nok oppe i situasjonen for å avverge en eventuell «katastrofe». Og når Albert tar opp rapphøna har jeg 2-3 trær imellom oss, men han sitter BOM stille når fuglen flyr (dog på fløytesignal). Det er så utrolig tilfredsstillende at han får det til, og jeg blir mer og mer overbevist om at han kan bli god 🙂

Ny økt er allerede booket med Hallgeir, og vi får se om fremgangen fortsetter…

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s