Første jaktdag…

Marcus slapper av mellom slagene

…er alltid preget av spenning og forventninger. Vi sleit litt med å komme oss i seng igår kveld, jakta måtte jo tross alt «skåles» inn med en liten «Black Grouse» så fort klokka viste 10/9 🙂

Været var relativt varmt, med et skikkelig lavtrykk. Nesten ikke vind, og lett yr i lufta gjorde forholdene krevende. Vi valgte å gå i «tiurlia» på årets første jaktdag, og utstyrt med jaktradio og to jaktglade hunder var vi rimelig håpefulle. Og «tiurlia» sviktet ikke. Vi hadde ikke gått mer enn 50 m før Anders skyter på to overflyvere av type Orrhane. Selv gikk jeg litt høyere opp i lia så jeg så ikke fuglene, men ikke desto mindre kjente jeg det slå rimelig heftig under jakka. Anders fikk som fortjent, etter å ha tilbragt et endeløst antall timer på leirduebanen… Etter ytterligere 50 m stopper jeg opp og venter, og etter å ha stått musestille i et snaut minutt så slipper en tiur seg ned fra en tretopp bare 10-15 m foran meg. Jeg får dessverre ikke skutt på den pga vegetasjonen, men det er deilig å konstatere at det er fugl i terrenget!

Totalt ser vi 1 tiur, 4 orrhaner og 4 duer. Selvom vi ikke fikk noe idag, har vi kunnet glede oss over en fin tur og supert hundearbeid. Dette lover bra for fortsettelsen!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s