Andre jaktdag og litt om Spanieljegere

Marcus er ihvertfall fornøyd med dagene.

Dagens økt ga ingen økt byrde til sekken, men vi så også idag en tiur og et par orrhaner. Gjengangeren er at det ser ut til at tiuren sitter relativt høyt oppe i trærne, for så å slippe seg ned når det passer oss som dårligst. Men det er jo akkurat denne uforutsigbarheten som gjør skogsfugljakten så fascinerende og spennende. Hundene har også i dag jobbet utrettelig, og vi føler oss veldig sikre på at vi ikke har gått forbi noe villt på bakken. Der hvor vi beveger oss sakte sakte frem i terrenget, er tempoet og intensiteten til Maja og Marcus forbilledlig høy. Det er en fryd å se arbeidslysten våre to medbragte hunder legger for dagen. Dette må jo på et eller annet tidspunkt resultere i fugl i sekken 🙂 Vi får se hva morgendagen bringer…

Det er også morsomt å registrere at vår Facebook gruppe «Spanieljegere» har blitt et aktivt fora, hvor jakt- og spanielrelaterte spørsmål diskuteres. Denne gruppen ble som dere vet etablert som en konsekvens av alle restriksjonene Norsk Spaniel Klubb ila avdelingenes grupper, og vi ønsket en møteplass for oss som er glad i å jakte med våre spaniels. Her er det småvillt jakt som skal være temaet, og det er garantert fritt for utstillingsresultater, blodsporresultater osv. Gruppen er åpen for alle som vil være med, og de er det nå over 100 av. Det er jo litt stas. Spesiellt med tanke på at de temaer som omtales handler om småvillt jakt og trening av spaniels med dette formål. Mange erfaringer og tips har allerede blitt delt mellom medlemmene, og flere har knyttet verdifulle kontakter for fremtidige aktiviteter. Og alt dette uavhengig av hvilken type spaniel man har… Kanskje var ikke «jaktmiljøet» så sært og lukket allikevel? Jeg er ihvertfall stolt over å være del av et miljø som SÅ villig deler på alle sine «hemligheter», og at både erfarne og uerfarne finner inspirasjon til å delta aktivt på gruppens side. FORTSETT!!!!

Vi jobber forøvrig med en liten godbit for alle som er interessert i jakttrening av spaniels, og det ser ut til at vi kan friste dere med særdeles kvalifisert treningshjelp i løpet av våren. Følg med….

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s