Høsten har gått fort

Albert har funnet roen

Høsten har vært travel. Vi har fått trent en god del, og vi har også fått jaktet litt. Utbyttet av jakten har vært særdeles begrenset, men det har blitt noen fine turer i skogen. Og det har jeg lært meg å nyte 🙂

Vi har jo ikke startet noen hunder på jaktprøver i år, og av våre målsettinger knyttet til jaktprøver er det bare Alberts godkjennelse på apportprøven i BK som er oppnådd. Vi synes allikevel det er så mange hyggelig mennesker i jaktprøvemiljøet at vi valgte å overvære både NSK Østfold og Oslo/Akershus sin jaktprøve på Skiptvet, selvom vi ikke skulle starte noen hunder selv. Mange gode hunder og masse fugl, gjorde det til 2 lærerike og morsomme dager. Ekstra hyggelig å konstatere at mange nyskjerrige hadde funnet veien dit for å se og lære hva en jaktprøve for spaniels handler om. Så det er ingen tvil om at rekrutteringen av nye prøvedeltakere ser lovende ut 🙂

Kurset vi arrangerer på Skiptvet i Mai er også fulltegnet, og vi gleder oss virkelig til en treningshelg med Dave Templar der ute. Det er mange «nye» navn på deltakerlisten, så dette lover godt for fulltegnede prøver neste høst. Det blir garantert mye å lære av Dave, og jeg er overbevist om at vi alle i fellesskap skal klare å få maksimalt utbytte av helgen. Forhåpentligvis har vi så mange ulike problemstillinger å ta tak i, at vi etter denne helgen får fyllt opp «kunnskapsbanken» med øvelser vi kan vende tilbake til ved behov.

Vi har også rukket et besøk på Gyllerboda igjen, og fått kyndig veiledning og motivasjon av Gunilla og Bengt. De har så mye å by på, både hva gjelder hundehold og trening. Jeg blir like fascinert hver gang. Det er utrolig hva små justeringer i holdning kan gjøre med resultatet av øvelsene vi bruker så mye tid på. Som et eksempel kan jeg nevne at jeg har vært litt skuffet over Joy sin markeringsevne. Etter å ha demonstrert for Gunilla hvordan jeg sender Joy ut på markerte apporter, var det enkelt for henne å korrigere meg. Min (manglende) holdning skapte usikkerhet hos Joy om hvilken oppgave jeg faktisk ønsket at hun skulle utføre. En kjapp bevisstgjøring hos meg selv ved utsendelse, og vips var 150-200 m markeringer en lek. Og alt det dreide seg om var meg og min kroppsholdning:)

Ta også en titt på bildet av Albert. Han ligger totalt avslappet og tidvis halvsover han. Totalt tilbragte vi 4 timer på gressplenen Søndag formiddag, og nesten alle ble tilbragt i den posituren. Det bildet IKKE viser er alt som foregår rundt han. Ca 10 meter bortenfor er det en voliere med fasaner og duer, og det var relativt stor trafikk av fugler inn og ut av denne. Det er store mengder kaniner i området, og disse tittet også frem titt og ofte. I tillegg ble det i sirkelen vi dannet på gresset jobbet med 7 andre hunder, hvorav 2 hunder hadde tildels store aggresjonsproblemer ovenfor andre hannhunder og 1 hund var rett og slett fullstendig ute av kontroll og ville leke med alle. Det ble jobbet med innkallinger, hundemøter, apportering, m.m. mens Albert lå der og slappet av og observerte omverdenen. Med så mye liv og røre, øvelser og fristelser må det kreves kadaverdisiplin og gjentatte ligg- kommandoer å få en unghund å ligge stille tenker kanskje du? Men nei, Albert ligger der og slapper av etter eget valg fordi Tina med sin holdning signaliserer at her er det trygt og fint å være, og at hun har full kontroll på situasjonen. Er det ikke det som er godt lederskap? Vi synes det, og derfor fortsetter vi vår vei for å bevisstgjøre og endre VÅR måte å oppføre oss ovenfor hundene på. Nok en deilig helg på Gyllerboda er over, kjemisk fritt for koppel, kommandoer og korrigeringer. Vi gleder oss allerede til neste gang!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s