The Holy Grail

_AAB6291 LandskapTiden var omsider kommet for å gjennomføre en av mine store drømmer, et besøk i Skotland. Drømmen om det skotske landskapet har jeg hatt i mange år. Det fantastiske landskapet har hatt en helt spesiell plass i meg, og etter at jeg de siste årene har vært hektet på spaniels og retrievere, har drømmen bare vokst seg sterkere og sterkere. Det var allerede i Mai 2012 jeg og Anders bestillte oss turen. Det ultimate målet for turen var et «train-the-trainer» kurs i regi av David Lisett fra Buccleuch Gundogs, men det ble noen innlagte stopp på veien dit 🙂

_AAB6192 Anders BarbourTeknologiske tilfeldigheter tok oss på en skikkelig rundtur i den erkebritiske landsbygda, og jeg må innrømme at det er lenge siden jeg har følt meg SÅ hjemme SÅ langt hjemmefra. Noen timer og noen hundre pund senere kom vi vel frem til Thornhill Inn, et utrolig koselig vertshus drevet av en dansk familie. Vennlighet, imøtekommenhet og veldig god mat sto sentralt på menyen. Det ble Haggis og Black Pudding til frokost og tidenes møreste Steak til middag, alt tilberedt med lokale råvarer.

_AAB6221 Thornhill InnHøydepunktene ble mange, og vi skulle gjerne hatt enda bedre tid. Det som imidlertid står sterkest var møtet med David Lisett. Etter å ha «vokst opp» med hans dvd serie om spanieltrening, har han representert det aller ypperste innen fagfeltet. Toppresultater i det britiske Springer Championship gjennom mange år, har vært med å bidra til hans kallenavn «The Spaniel Whisperer». Det var to røslige nordmenn som lett rødmende ble passe star-struck da vi fikk det første glimtet av han 🙂 Sjelden har jeg truffet en mer jordnær, inkluderende og karismatisk person, og 8 timer med spanieltrening gikk skremmende fort. Masse gode tips og erfaringer ble delt, og beslutningen om å reise tilbake for å lære mer er allerede tatt. Ta en titt i Galleriet, og albumet «Skotland» for å se flere bilder!

_AAB6318 David og TinaKompetanseåret 2013 er altså i full gang, og jeg har nå også bestått NKK´s instruktørutdanning Trinn I. Nå skal jeg bare være hjelpeinstruktør på et kurs, før jeg blir en fullt bemyndiget NKK Instuktør. Spennende 🙂 Jeg planlegger og utarbeider for tiden et grunnkurs for spaniels, med jaktlydighet som utgangspunkt. Tidspunktet kurset blir gjennomført er foreløpig ikke satt, men dersom dette kan være noe for deg er det bare melde sin interesse.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s