Lederskap

_AAB7290 Albert, Shadow og Joy

Nok en lærerik kurshelg på Gyllerboda er lagt bak oss, dette var 6. gangen vi var der. Det er en helt spesiell atmosfære på Gyllerboda som gjør at vi gang på gang reiser tilbake dit for påfyll av kunnskap. Denne gang var det et fordypningskurs i Gyllerboda´s lederskapsfilosofi, og det var ekstra hyggelig å treffe flere «gamle kjente». Morsomt å få bevitne den enorme utviklingen de ulike ekvipasjene har hatt, og hunder som tidligere var tildels svært uregjerlige hadde roet seg veldig ned. Det hjelper å ha et bevisst forhold til hvordan vi kommuniserer med våre firbente venner. Vi hadde satt av noen ekstra dager for å trene og være sosiale med Gunilla og Bengt, og det var godt med noen dagers gårdsferie. Det ble tid til både gårds- og viltstell, god mat og drikke og selvsagt trening av hund. Lange diskusjoner rundt hundetrening, lederskap og stamtavler ble en helt naturlig del av dagene, og vi fikk jobbet med Albert i fuglesituasjoner. Du kan si hva du vil, men det gjør det litt enklere når både treningsmarker og vilt er rett utenfor dørstokken. Tina har fått en grundig introduksjon til både grunnleggende apporttrening og avansert vannarbeid, og har nå blitt hektet på retrievertrening 🙂 Hun har derfor tatt over ansvaret for treningen av Joy. Et samarbeid som ser ut til å fungere særdeles godt! Det skal bli spennende å følge med på hva de to kan få til sammen. Dette gjør at jeg kan konsentrere meg 100% om Albert, og det bør gi oss tid til å finpusse på detaljer nå før prøvesesongen starter. Vi debuterer i begynnerklasse i Sverige den 31. August, så vi har fremdeles litt tid til forberedelser. Før den tid håper vi også å få plass på NSK Østfold sin vannapportprøve, slik at vi kan se om han kvalifiserer for Fellesklasse godkjenning her hjemme.

Vi har fått flere henvendelser fra hundeeiere som er nyskjerrige på lederskapsfilosofien til Gunilla og Bengt, og vi har derfor avtalt at de kommer til Oslo området for å kjøre et Lederskapskurs i siste halvdel av Januar. Kurset vil ha et begrenset antall plasser, og det begynner å fylle seg opp. Dersom du har lyst til å lære mer om hvordan du kan få et hundehold uten bestikkelser eller korrigeringer, så kan du sende meg en e-post. Vi har noen få ledige plasser, og alle raser er velkomne.

Fortsatt god Sommer!

Reklame

One response to “Lederskap

  1. Til Espen!

    Takk for super blogg. Jeg er førstegangseier av en jaktspaniel (Fantins Belisi – 11/2 år), og prøver å trene til jakt etter beste evne. Har vokst opp med med en jaktende far (settere/vorstehere) og har nå lyst til å prøve selv om jeg kan få det til (men ellers så er det naturopplevelse og samarbeid med hunden jeg er mest opptatt av!), men tok jegerprøven i år.
    Er med i gruppen «spanilejeger» på Facebook også, men ikke så aktivt, men prøver å få med meg tips.

    Har i sommer lest boken «Shadow» og ble fascinert. Er derfor veldig interessert i å vite mere om lederskapskurset i januar – opplegg, varighet, kriterier for å delta osv). Er det fortsatt mulighet til å delta?

    Hilsen Ingunn Holden Bergh

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s