Du er ikke alene

Innlæring av søksmønsterDet er så deilig at høsten er her. Jeg vet. Jeg er ikke helt som alle andre der, som gjerne skulle sett at sommeren varte lengre. Jeg liker høsten. Jeg liker den skarpe friske luften om morgenen, og den mer behagelige varmen som kommer snikende i løpet av formiddagstimene. Og så liker jeg følelsen av at jaktsesongen nærmer seg. Det er alltid spennende å besøke jaktterrenget i forkant av jakta, for å lukte på skogen og forsøke å danne meg et inntrykk av bestanden. I «mitt» terreng blir det nok neppe noe toppår, men det ser ut til å være langt tettere mellom fugl enn i fjor. En runde i deler av terrenget i helgen avslørte bra med vitring på de «riktige» stedene, plenty av både fjær, mytegroper og velbrukte beitefuruer. Og det ser ut til å være en god mix av både Jerpe, Orrfugl og Storfugl. Spennende…

Ekstra spennende blir jakta i år fordi vi skal få gleden av å oppfylle en engelskmann’s livslange drøm om Storfugljakt. Det er jo litt artig å konstatere at det som er vår «jakthverdag», er eksotisk for jegere fra andre land. Så gjenstår det bare å se om vi treffer på en gammeltiur som braker ut av lyngen, slik at blodet bruser på den måten som bare de brutale vingeslagene fra en gammeltiur kan forårsake.

Jaktlaget vil i år bestå av Anders og meg, i tillegg til en spanielnerd fra UK og en spanielnerd fra Sverige. Hovedsamtaleemnet er en «no-brainer», det er vel ikke noe tvil om at de fleste aspektene av spanieljakt og spanieltrening vil bli behørig diskutert i løpet av uken. Den norske delegasjonen har jo etterhvert opparbeidet seg noe kunnskap om emnet, men jeg mistenker at vi kanskje kan plukke opp et og annet allikevel 🙂 Det ligger noen sene kvelder i luften.

Woodspringer Gundogs fortsetter med å arrangere våre «non-profit» kurs, og vil i Januar stå som arrangør av et Lederskapskurs med Gunilla Weeden og Bengt Rödseth. Dette med lederskap er tydeligvis (heldigvis) noe som engasjerer, kurset ble nemlig fulltegnet før vi rakk å annonsere det. Vi får mange tilbakemeldinger og spørsmål fra hundeeiere som erfarer at hundeholdet har flere dimensjoner enn straff vs. belønning. Det er trist at deler av hundetreningsmiljøet fremstiller lederskapsbegrepet som noe negativt, og likestiller det med fysisk avstraffelse. Man kan hverken bestikke eller true seg til et godt lederskap, man kan kun gjøre seg fortjent til det.

Prøvesesongen har jo som dere vet så smått startet, og det er mye terping om dagen på de momentene vi opplever som mest utfordrende (se f.eks. bildet nedenfor. Noen som sa «ro-i-oppflukt»?). Vi trener ikke mye, men vi trener ofte. Det meste av treningen foregår på egenhånd, det er der grunnlaget legges for vår del. Men samtidig er jeg glad for at vi er igang igjen med treningskvelder i regi av vår oppdretter Fantin, og det er like sosialt, morsomt og lærerikt hver gang. Det er en GOD mix hva gjelder alder og erfaring hos både førere og hunder, og slikt blir det læring av. Det er utrolig godt å ha en oppdretter som er så genuint interessert i å legge til rette for at valpekjøperne skal få bli del av et treningsmiljø, og jeg håper vi kan få lov til å være en del av det i mange år fremover.ro i oppfluktTittelen på dette innlegget er «Du er ikke alene», og du lurer kanskje på hvorfor? Undersøkelser viser at e-post med «you are not alone» i emnefeltet, har en langt større sannsynlighet for å bli åpnet enn andre. Trolig skyldes det vår iboende trang til å være en del av noe større, ikke stå alene og å være del av en større flokk. Og flokker trenger ledere, så på den måten henger det jo litt sammen med det vi forsøker å predike rundt hundehold. Uansett, dette er ikke noe annet en skikkelig uhøytidelig test på hvorvidt dette blogginnlegget vil bli åpnet og lest av flere enn normalt. Man får ikke mer moro enn man lager selv 🙂

Ha en fin dag!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s