I gode og onde dager…

bengt dave espen

Den siste uken har vært travel, og ikke akkurat smellfull av sukssess 🙂 Jeg har jo lovet meg selv å dele både oppturer og nedturer. Etter vår jaktprøvedebut med gode resultater, kom vi raskt ned på jorden forrige helg i Uddevalla. Bokstavlig talt. Vi startet vårt run i et bringebærkratt hvor vi alle ble vitne til en rekke fasaner som slo inn. Når jeg satte igang Albert tok det ca. 30-40 sekunder før han var fullstendig ute av kontroll, og støkket opp 8-10 fasaner godt utenfor akseptabel rekkevidde. Når han da i tillegg løp etter, var det i grunn bare å koble han og si takk for seg. Det er slike slag «prøvelivet» gir, og vi rister det av oss en erfaring rikere.

Mandag var det tid for avreise til hytta, og en snau uke med jakt. Bengt kom søndag kveld, slik at vi kunne kjøre felles til hytta. På vegen plukket vi opp Dave, og det store målet for turen var å la han oppleve Norsk skogsfugljakt og et møte med Tiur. Første jaktdag var selve definisjonen på en søkkvåt norsk dag i skogen, og vi hverken så eller hørte skogsfugl. En hare ble støkket av Maja, men ingen av oss fikk muligheten til å løsne skudd mot den. Onsdag var vi litt heldigere, og hadde nærkontakt med ei Røy. Men på mirakuløst vis klarte hun å vri seg unna 3-4 haglesvermer. Torsdag så vi en Orrhane utenfor skuddhold, og vi begynte å bekymre oss alvorlig for om Dave skulle få se noen Tiur. Fredag var det nok en magisk morgen, med tykk morgentåke før solen tittet over horisonten. Vi jaktet oss gjennom et gammelt skogsparti, og jeg så tidlig at Albert hadde vitring i nesa. Jeg klarte å holde han igjen, men jeg var aldri i tvil om at «noe» var i gjære. 70-80 meter senere får han sin skogsfugl debut, med en «perfekt» contact flush på en Tiur. Jeg hadde bestemt meg på forhånd for at jeg skulle prioritere stadga, men når Tiuren braser ut noen meter foran deg (etter 3 dager uten fugl…) så er det umulig å ikke skyte. Først bommer jeg med mine skudd, deretter bommer Dave med sine. Men han fikk oppleve Tiuradrenalinet, og jeg føler meg relativt trygg på at det frister til gjentakelse. Mission accomplished 🙂

Det har vært noen herlige dager. Nye kontakter og vennskap, og endeløse diskusjoner om spanieltrening, spanieloppdrett +++ Utrolig inspirerende å være på tur med likesinnede spanielnerder. Og vi har jo klart å plukke opp et tips eller to fra et par erfarne førere. Nå skal vi jakte et par dager til, før hverdagen innhenter oss igjen.

Reklame

One response to “I gode og onde dager…

  1. Hei!

    Så flott at du deler «nedturene» også. Synd det ikke ble noen tiur, men ser uts om dere har det veldig hyggelig på bildet likevel da!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s