Jeg vet vi skal…

_AAB6844 Shadow-Edit…gjøre noe morsomt i helgen! Får jeg være med hvis jeg sitter skikkelig pent og ser søt ut? 🙂

Forventningene er høye foran helgen. Vi skal til Gyllerboda. Tina og Joy skal delta på A-prøve kurs, og jeg (og Anders) skal trene våre håpefulle spaniels kombinert med jakt på fasan og ender. Så denne helgen skal både Joy og Albert få masse viltkontakt, og jeg gleder meg hemningsløst. Shadow skal selvsagt også være med, og kommer til å få masse verdifull trening i å være tilskuer.

193a7-_aab2461tinaogjoyEtter årets sesongstart har skogsfugljakta vært prioritert, og både Albert og Joy har fått mange fine timer i skogen. Ikke allverdens av fugl i år, men vi har hatt flere gode situasjoner og turene er deilige åkke som. Litt trening har det selvfølgelig også blitt, men det begrenser seg dessverre av manglende lys etter arbeidstid. Men vi prøver ihvertfall å få gjort våre «3-om-dagen». Albert har utviklet seg til å bli en meget god hund i år, men han trenger selvsagt masse mer erfaring. Vi må også jobbe litt mer med stadgaen, spesiellt i situasjoner jeg er mer opptatt av å jakte enn å føre hund 🙂

Av «utenomsportslige» årsaker har jeg ikke vært særlig aktiv i prøvemiljøet denne høsten, med unntak av at jeg hadde lovt meg bort som NKK representant på den ene prøven på Skiptvet. Hyggelig å registrere at det var flere nye fjes å se som deltakere på den prøven, og er det noe Spanielmiljøet trenger så er det nye fjes 😉 Flinke var de også, så du skal se det finnes håp i det hengende snøret… Jeg overhørte sågar at det fra Telemark muligens vil stille et par Clumbere neste år, og det er jo utrolig gøy! Clumbere er jo verdens nest kuleste spaniel 🙂 Med hytte i Telemarks dype skoger, anser jeg meg selv som en skapTelemarking. Derfor er det gøy å se at miljøet for jakttrening spirer og gror i Telemarksavdelingen, godt drevet fremover av bl.a. June Olsen og Gitte Lunde. Way-to-go!

Shadow har nå rukket å bli 8 mnd, og vi har så smått begynt å jobbe mer målrettet med han også. Han er en helt annen type enn Albert, og det skal bli morsomt å se utviklingen hans fremover. Han er født med noe som MÅ være verdens lengste spanielhale, og vi er dessverre nok engang på veg inn i «haleskadehelvete». Foreløpig har ikke skadene vært like ille som på Albert, så vi får håpe det løser seg. Albert var en aktiv krabat som valp og unghund, men han når ikke Shadow til knærne 🙂 Her er det mye krutt og arbeidsvilje, så det skal nok bli jeger av denne karen også.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s