Fasan- og Andejakt på Gyllerboda

_AAB7870 Tina og Joy

Det var noen slitne, men fornøyde jegere og apportører som la seg med et smil om munnen etter helgens strabaser.

Lørdag var det trening på A-prøve for retrievere, og Tina og Joy deltok. Jeg og Anders gikk som spanielførere hele formiddagen, for å gjøre treningen så virkelighetstro som mulig. Det var veldig godt organisert, og alle førerene fikk jobbe med hunden sin på både markeringer og dirigeringer. Formålet var å forberede deltakerne på hvordan en A-prøve (og jakt) foregår. På Søndagen var det nettopp det som skulle foregå. Vi gikk 5 skyttere, hvorav 3 med spaniels foran for å støkke, og med kursdeltakerne på linje bak. Spanielene støkket både fasaner, rapphøns, ender og kaniner, som ble felt av skytterne. Deretter fikk alle kursdeltakerne prøve seg på både enkle og mer krevende apporter av varmt vilt både til lands og til vanns.

_AAB7859 Albert og fasanerJeg var meget fornøyd med arbeidet Albert gjorde. Han tilegnet seg masse erfaring denne dagen, og støkket både fasaner, ender og kaniner. Stadgaen var ganske god til tross for at jeg gikk med børse, og nok ikke var 100% fokusert på han. Målet var å la han oppleve flest mulig situasjoner, og det klarte vi til gangs. Vi ga relativt tidlig opp prosjektet med å telle situasjoner og treff… Kjempeopplevelse for både fører og hund!

_AAB7780 Espen og Shadow

Shadow fikk også være med på deler av helgen, og synes det var helt supert å få lov til å sitte å se på retrieverene jobbe.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s