Lederskapskurs og en spennende parring

Jakt- og Fiskedagene på ElverumFoto: Anders Brunvoll

Forrige helg var tiden endelig inne for å avholde et kurs i lederskap her i Norge, et initiativ vi tok etter å sett hvor mange hunder i miljøet rundt oss som sliter med stress og usikkerhet. Vi har jo de siste 3,5 årene besøkt Gyllerboda en rekke ganger for å lære om denne hundeholdsfilosofien, og vi føler selv at denne levemåten har forandret hundeholdet vårt totalt. Filosofien i seg selv representerer forsåvidt ikke noe nytt, men Gunilla og Bengt har maktet å sette ord og handling på det. Kikker man f.eks. til Storbritania, vil man se en helt annen relasjon mellom hunder og eiere enn her hjemme. Jeg var tilstede under det britiske mesterskapet for spaniels for en tid tilbake, og i løpet av 3 dager med 60-70 hunder tett på hverandre hørte jeg ikke ett eneste bjeff og så ingen utfall fra hverken hund eller fører. En litt annen opplevelse enn om man besøker et tilsvarende arrangement her hjemme.

Vi var derfor spente når vi nå hadde invitert Gunilla og Bengt for å holde dette kurs her i Follo. Kurset ble fulltegnet før vi rakk å annonsere det, så det var åpenbart stor interesse. 12 deltakere med hund og 4 observatører ble tatt på en reise gjennom filosofien, og alle hundeførere fikk jobbe med sin egen hund basert på ny lærdom. Tilbakemeldingene på kurset var gode, og jeg håper alle lot seg inspirere av tankesettet. Deltakerne har fått tilgang til en lukket Facebook gruppe, og vi tror med dette at vi kan skape en arena for erfaringsutveksling. De la også igjen noen eksemplarer av sin bok «Shadow», så det er bare å ta kontakt med oss dersom du vil kjøpe den.

shadow-forsideVår egen Shadow (Fågeljägarens Crane) er jo oppdratt etter denne filosofien fra fødselen av, og han har en herlig avslappet mental attitude til det aller meste. Shadow kommer fra oppdrettet til Bengt, og dersom du har lyst på en jaktspringervalp av ypperste kvalitet bør du kontakte han så fort som mulig. Dette er valper etter særdeles spennende jaktlinjer, og jeg skulle gjerne hatt en valp fra dette kullet selv! Parringen vil bli foretatt i løpet av våren, så ta en titt på hans hjemmeside  http://www.fageljagarens.com/ for mer informasjon!Svensk Mesterskap for Spaniels 2012Fågeljägarens Bearded Tit, mor til Shadow, skal parres våren 2014.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s