Jaktlydighet og vannapport

IMG_2078 AvleveringTreningen er endelig i gang for fullt. Det har vært litt ekstra morsomt med gjengen vi har samlet for å bedrive kjedelig jaktlydighetstrening, og at vi har kommet til et punkt hvor det egentlig har blitt ganske gøy 🙂 Fremgangene er åpenbare, og det motiverer jo enormt. Rart hvordan det å bygge selvtillit hos både hund og ikke minst fører gir resultater. Tro kan flytte fjell sies det, og for enkelte tror jeg følelsen nærmer seg «jeg har fått en ny hund». Sannsynligvis er det et par hunder som tenker «jeg har fått ny fører» også 🙂 Morsomt, sosialt og lærerikt har vi ihvertfall fått det. Planen er å fortsette med dette ukentlig, om enn med noen unntak på grunn av andre aktiviteter.

Planen er å starte Crane på jaktprøver i år, og en forutsetning for dette er jo godkjent apportprøve. Av ulike årsaker har Crane knapt vært i vannet, og for en hund på drøye 2 år er jo det litt spesiellt 🙂 Men vi har jobbet mye med andre ting i påvente av snøsmelting. Når det ble «jomfru-tur» med stokkand og iskaldt vann i går, så var jeg mentalt forberedt på at det ikke nødvendigvis ville gå på skinner. Ulike scenarier var tenkt ut, og potensielle løsninger planlagt. Men jaggu gikk det ikke som en drøm, selv ikke 5 svømmende stokkand hanner (som ikke lot seg affisere av en hund som henter en død artsfrende) klarte å vippe denne unge herren av pinnen. Det vil være en overdrivelse å si at han er som en fisk i vannet, det minner vel mer om en fisk på land, men han gjør jobben topp motivert. Det var vel en av hans livs første ordentlige svømmeturer, så det blir nok bra med litt mer øvelse. Crane har med sin intensitet til tider forårsaket en del frustrasjon, men jo mer jeg trener med han jo mer begeistret for han blir jeg. Han har så stabil psyke, så høy intensitet, så godt humør og så mye vilje til å gjøre meg til lags. Det «skumle» er at han vil avsløre alle mine mangler som fører :)Men vi skal passe på å nyte hvert steg, og ha masse gøy på veien 🙂

IMG_2085 Gundog trainingEn gammel bok skrevet av en av de store spanielprofilene har ankommet i dag, og timingen er perfekt da jeg er i ferd med å bli ferdig med den første jeg fikk. «Gundog Training» av Keith Erlandson ble først utgitt i 1976, og 39 år senere mistenker jeg at den fremdeles holder stand. Den første boken jeg kjøpte («The Working Springer Spaniel») har virkelig vært informativ og lærerik, og gitt masse nye ideer til øvelser og variasjoner over øvelser. I tillegg har den en ganske omfattende beskrivelse av rasens bakgrunn, og drøftinger rundt de ulike variantene av working spaniels. Anbefales på det varmeste for alle spanielnerder!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s