Deilig dag i skogen

M2401767 Trening ved GullrutaI dag har vi hatt en deilig dag i skogen, hvor alle hundene har fått trene litt. Og 5-6 timer i skogen har vært deilig for alle, uavhengig av hvor mange bein man har. Kaffen var varm, nista smakte og været var godt. Bra med vittring, men vi traff ikke på noe fugl på det relativt lille området vi trente. Har ikke lyst til å skape for mye uro i terrenget vårt før jakta, så vi begrenset oss veldig 🙂

Rapportene fra fugletakseringene har vært gode! Jeg synes det er fint at man legger begrensninger på antall felte fugl til tross for at det er gode resultater fra tellingen, kanskje kan vi bygge en mer bærekraftig stamme? Å jakte på «ordentlig» fugl er jo litt av luksusen vi har her i Norge. Det kan være morsomt å være med på fasan skyting e.l., men det er ikke skikkelig jakt i mine øyne. Ingenting slår en dag i skogen etter skogsfugl. Det er litt som tørrfluefiske. Ikke nødvendigvis det mest effektive fra et «mest-mulig-kjøtt-i-fryseren» perspektiv, men jæv…. morsomt og spennende.Albert AlbertRegistrerer at diskusjonene rundt avl av raser med visse «fysiske utfordringer» har blusset opp igjen, og fra flere hold reageres det mot NKK og utstillingspolitikken. Flere kritiserer det faktum at utstilling omtales som en hundesport, og påpeker at utstilling er et avlsverktøy og at avl aldri må bli sport… Hva da med jaktprøver? Er ikke også dette et avlsverktøy for jakthundraser? Flere av kritikerne er ivrige (og flinke) brukshund-folk på full fart inn som aktive deltakere bl.a. på jaktprøver med sine nyervervede spaniels. Det er jo da unektelig litt ironisk at de samme kritikerne ønsker seg konkurranse-bedømming på jaktprøvene, og at enkelte av dem synes det er urettferdig at de ikke får premiert en hund som til tross for ok jobb ikke finner fugl… Er ikke jaktprøver et avlsverktøy? For meg har jaktprøver vært en arena med godt samhold og mulighet til å glede seg over godt hundearbeid. Synes å ane en tendens til at jaktprøvene distanserer seg fra dette, og nærmer seg en ren konkurranse sport hvor det SKAL kåres vinnere. JEG synes det er trist. Avl må ikke bli sport! Det blir isåfall uten meg.

Jeg er først og fremst en jeger som ønsker meg gode jakthunder som funker til skogsfugljakt, og har inget behov for å være en «toppidrettsutøver» på jakt etter heder, ære, berømmelse og pokaler. Jakt handler ikke om pokaler.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s