Valpekull fra Woodspringer

_AAB6756 Shadow

Fågeljägarens Crane – 9 uker

Vi har fått noen henvendelser fra potensielle valpekjøpere, med spørsmål knyttet til våre planer om å starte oppdrett av jaktspringere. Det er hyggelig å føle at vi får en viss anerkjennelse for de holdningene vi forsøker å fremme, til tross for at vi aldri har avlet frem noe som helst. Å være oppdretter medfører et stort ansvar i våre øyne. Det handler ikke bare om å parre 2 individer, men om å gi både valper og valpekjøpere et solid fundament for å lykkes sammen. Som mange av dere vet ble Woodspringer registrert som kennel prefix for et par år siden, men vi har foreløpig ikke produsert noen valpekull. De som har fulgt med har registrert at vi har gått til innkjøp av 2 tisper fra ulike linjer i Storbritannia, med det formål å benytte de som avlstisper. Det er imidlertid noen forutsettinger som skal på plass for at dette skal skje:

  1. De må ha en helsestatus som forsvarer å avle på dem
  2. De må ha mentale og gemyttlige egenskaper som er BEDRE enn gjennomsnittet
  3. De må ha jaktlige/funksjonelle egenskaper som er BEDRE enn gjennomsnittet

For oss må hundene kunne krysse av positivt på alle disse 3 punktene. Hvis de ikke gjør det, vil vi ikke avle på dem. Så enkelt er det. Vi har en klar målsetting om å strekke oss til det ytterste for å utvikle rasen i «riktig» retning, og vil være kompromissløse ift å nå det målet. Og så er det aldri noen garantier, men vi vil ihvertfall forsøke så godt vi kan. Det betyr i praksis at det IKKE vil bli født noen valper med Woodspringer prefix´et før tidligst etter høstens jaktprøver og jakt. Blackbramble Hope svarte dessverre ikke til våre forhåpninger fra et helsemessig perspektiv, så nå er det på vegne av Cindersash Hazel vi har startet sonderingen etter en passende hannhund for mulig parring. Og for en spanielnerd er jo gransking av (og diskusjoner rundt) stamtavler og å få se aktuelle hannhunder, den absolutt morsomste jobben i verden 🙂 Oh Happy Days!

M2401325 Hazel

Cindersash Hazel

Psssst! Det er noen spennende planer på trappene ift spanielaktiviteter (les: kurs) fremover. Følg med! Kanskje får vi som vanlig besøk i slutten av Mai??? 🙂

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s