Apportprøve NSK Oslo Akershus

Denne gangen var det stokkender som ble brukt som apportvillt

Så var endelig dagen kommet for å se om vi skulle klare å kvalifisere oss for årets jaktprøver. Jeg hadde meldt opp Albert i Begynner klasse og Åpen klasse, mens Marcus var meldt opp i Åpen klasse og Elite klasse.

Det var totalt 6 hunder som var påmeldt på denne apportprøven, hvorav fordelingen mellom klassene var 4 i BK, 3 i AK og 2 i EK. Først ut var hundene i BK, og Albert ble trukket som startnummer 4. Jeg har jo ikke ambisjoner om å starte han på noen jaktprøver i år, men jeg synes apportprøvene er en fin måte å få prøveerfaring på for både hund og eier. I utgangspunktet var jeg derfor ikke FOR forhåpningsfull eller forventningsfull når det ble vår tur. Albert er jo fullstendig hemningsløs når det gjelder å gå i vannet, og så også denne gangen. Det ER vanskelig å sjekke om det er noen gamle trær eller kvister under vannet, og ikke lettere når han hopper 2-3 meter ut. Det gikk bra, men jeg er alltid nervøs når han hopper ut… I BK blir fuglen kastet ca 15 m ut i åpent vann, og er således lettere å gjennomføre for unge og uerfarne hunder. Albert markerte imidlertid ikke nedslaget for fuglen, og hadde derfor problemer med å finne den. Jeg valgte derfor å kalle han inn til land, og sendte han ut igjen med en standard utsendingskommando. Da svømte han rett på den, og brakte den til land. Etter litt fomling fikk han da avlevert den på et vis, selvom det innebar at jeg måtte hjelpe han litt. Han likte IKKE å ha den søkkvåte anda i munnen, så han valgte å bære etter føttene 🙂 Men han fikk da «Godkjent», så arbeidet ble bedømt tilstrekkelig godt.

I Åpen klasse var det 3 hunder som skulle prøves, og vi hadde henholdsvis startnummer 2 og 3 for Albert og Marcus. Heller ikke denne gangen markerte han fuglen, og etter å ha gjentatt prosedyren fra forrige start med å sende han ut var jeg sikker på at han hadde den. Han hadde nemlig en perfekt linje og god fart, men ca 8-10 m fra fuglen valgte han og snu. For å unngå en situasjon hvor det ble for mye mas og press, valgte jeg å avbryte. Med en godkjenning i BK, hadde vi allerede nådd dagens mål for den unge herren. Marcus er derimot en dyktig hund hva gjelder markering, og hadde ikke noe problemer med å svømme ut og hente fuglen. Problemene oppsto først når han kom inn til land. Da la den fra seg 2 ganger før han leverte den ved min føtter. Rett nok har han hatt en tendens til å legge den i vannkanten for å riste seg, men så mye surr som dette har jeg ikke opplevd før. Når vi kom til slepesporet på kanin, skjedde akkurat det samme. Han finner kaninen og henter den uten særlige problemer, men stopper 8-10 meter før han kommer frem til meg og legger den ned. Han lukter litt på den og slikker litt på den, tar den med seg noen meter til og gjentar prosedyren. Merkelig… Dagen før kjørte vi en liten generalprøve, og han var helt suveren. Det må ha vært noe med meg. Enten var jeg for preget av stundens alvor og sendte ut noen gale signaler, eller så hadde han rett og slett ikke dagen. Arbeidet ble ihvertfall helt korrekt dømt «Ikke godkjent». Sånn er det noen ganger, men allikevel blir jeg skikkelig irritert på meg selv og skuffet. Men det er ikke annet å gjøre enn å krumme nakken, og jobbe videre. Det er i motbakke det går oppover 😉

Jeg har lyst til å gratulere noen av de andre hundene for suverent arbeid:

Klovstamons Beautiful Girl (Mocca) med fører Wenche Farstad for Godkjent i BK (Showspringer)
Redspots Carisma (Carmen) med fører Stian Kirkeberg for Godkjent i AK (Welsh Springer)
Jaktia Daim med fører Morten Horup for godkjent i EK (Jakt springer)

Spesiellt hyggelig at 2 av de godkjente hundene IKKE er «Jakt/working» utgaver, og at de har lovet å starte på jaktprøver i år 🙂

Vi andre får bare jobbe videre 🙂

Det ble filmet under prøven, og jeg håper vi har fått nok materiale til å vise hvordan en prøve foregår. Det vil bli postet under treningstips etterhvert.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s