Valpetreff med Fantins Z-kull og AA-kull

Som de fleste av dere har registrert, så har familien fått et nytt medlem i løpet av våren. I påsken fikk vi Fantins Absolute Albert, og etter en kort periode som «weekend barn» flyttet han inn til oss permanent i midten av Mai. Vi hadde jo vært så heldige å få lov til å bli kjent med begge kullene med valper (både Fantins U2 og Fantins Vidda fikk kull omtrent samtidig), og vi var på hyppige «barsel-besøk» i Vestby. Noen av valpene hadde vi også gleden av å ha på besøk på hytta i påsken. Vi hadde derfor gledet oss veldig til å treffe alle valpene igjen denne helgen. 
Rigmor og Kjell har et opplegg for sine valpekjøpere, hvor vi i løpet av en helg får en introduksjon til Spaniel jakt og litt tips til hvordan man kan/bør trene. Etter en gjennomgang av Spaniel jaktens historie og hvordan denne jakten gjennomføres, var det tid for å øve oss i praksis. Vi jobbet med både lineføring, sitt og kontakt. Og de to sistnevnte er jo spesiellt viktige for oss som jakter med Spaniels. Våre hunder skal jo være 100% lydige også på 30 m avstand, ikke bare ved fot.
Vi jobbet også litt med inntrening av søksmønster, så det blir nok mange sikk-sakk-gående valpe eiere å observere etter dette 🙂 Valpene ble også introdusert for villt for første gang, og det var litt varierende reaksjoner på både rapphøne, måke og kanin. Men det tok ikke lang tid for noen av dem å bli fortrolig med villtet, og de fleste gjorde tapre forsøk på å bære de ulike villt artene.
Jeg har lyst til å gi Kennel Fantin honnør for den jobben og det engasjementet de viser for sine valpekjøpere. Det står i sterk kontrast til våre tidligere erfaringer, og det gir en en «kick-start» på hundeholdet. Ihvertfall hvis man har ambisjoner om å få en jakthund som fungerer bra. Så de av dere som vurderer anskaffelse av jakthund; Sjekk med oppdretter hvordan DE legger til rette for dere, og hvilke aktiviteter de arrangerer.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s