NSK Oslo/Akershus – Fellestrening

Så var dagen kommet for første fellestrening i Oslo/Akershus avdelingen av Norsk Spaniel Klubb. Det var en passe stor gruppe, bestående av deltakere med ulik erfaring og ulike målsettinger med treningen. Og det er jo kanskje akkurat denne form disse fellestreningene i regi av NSK OA skal ha. Dette bør være et lavterskel tilbud, med formål å gi et innblikk i hvordan hundene våre kan trenes frem til å bli det de opprinnelig er avlet for. Støtende fuglehunder. Spaniel rasen er jo, så langt jeg vet, den eneste fuglehundrasen som støter villt innenfor haglehold og i tett samarbeid med fører. Ikke så dumt kanskje, med tanke på den økende etableringen av rovvillt flere steder i landet vårt.

Jeg håper og tror de fleste fikk med seg verdifulle treningstips, og også en dose med inspirasjon når man oppdaget at hunden mestret oppgavene med litt veiledning. Håper imidlertid også at man benytter disse fellestreningene til å bygge litt nettverk, og kanskje også til å etablere egne små treningsgrupper man kan jobbe videre i. Av egen erfaring vet jeg at det er arbeidet MELLOM disse fellestreningene som er viktigst, og som gir en eventuell progresjon i arbeidet. Jeg tror også at en progresjon i treningen og treningsopplegget er viktig for motivasjonen for den som organiserer fellestreningen, slik at det blir mer målrettet enn at det er «artig for hunden å prøve å hente villt i vann». Det var morsomt å høre at ihvertfall 3 av de tilstedeværende har ambisjoner om å trene målrettet mot typisk spanieljakt, og kanskje også prøve seg på en jaktprøve etterhvert. Husk at en jaktprøve ikke er en konkurranse hvor man måler seg og hunden opp mot andre deltakere, men mer hvor langt man selv har kommet i arbeidet. Det er IKKE skummelt, og selv gamle ringrever får 0 rett som det er.

Uansett håper jeg mange får oppleve at denne treningen gjør at hundens arbeid fører til en orrhaneflukt som ovenfor. Da har den gjort jobben sin, og resten er opp til deg.

Gleder meg til fortsettelsen, og håper de som ønsker fremgang også tar egne initiativ for å komme videre!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s