Helt vilt – 10 prøver!

_D810326 Vinterlandskap

Skogen i bakgrunnen var åstedet for NSK Agder sin jaktprøve 2015

Endelig er terminlisten for jaktprøver sesongen 2016 lagt ut, og aldri (så vidt jeg vet) har aktivitetsnivået vært høyere! Det er faktisk hele 10 jaktprøver innmeldt for neste sesong, så det bør være mulighet til å finne både en og to prøver som kan passe den enkelte 🙂 Se bare her:

10/9 – NSK Telemark, Kongsberg

11/9 – NSK Telemark, Kongsberg

24 – 25/9 – NSK Agder, Gjerstad

8/10 – NSK Oslo/Akershus, Hemnes (AK og EK)

9/10 – NSK Oslo/Akershus, Hemnes (AK og EK)

15/10 – 23/12 – NSK Rogaland, Jæren

28/10 – 14/11 – NSK Rogaland, Sokndal

28/10 – 14/11 – NSK Rogaland, Sokndal

5/11 – NSK Oslo/Akershus, Skiptvet

6/11 – NSK Oslo/Akershus, Skiptvet

HELT VILT!

Espen og Crane

Foto: Stian Kirkeberg – Jaktprøve Hemnes 2015

Det høye aktivitetsnivået er jo en klar konsekvens av den økende rekrutteringen vi opplever til miljøet om dagen, og det er morsomt at jeg på hver eneste prøve i år har truffet NYE mennesker. Både som har deltakere på prøve, og som nyskjerrige tilskuere. Kjempemessig! Nå er det viktig at lokallagene og andre lokale krefter kan følge opp med kurs, treninger, samlinger osv. Det er også viktig at vi som deltakere erkjenner at dette er dugnad, og vi må alle brette opp ermene og bidra til å gjennomføre arrangementene!

Det er lagt opp til hele 7 apportprøver, og 4 av dem er FØR jaktprøve sesongen begynner, så her bør det være mulig å få kvalifisert seg for den klassen man ønsker/trenger 🙂 I tillegg må det nevnes at det arrangeres en rekke jaktanleggsprøver, og jeg håper disse kan fungere som en rekrutteringskanal til ordinære jaktprøver.

KUDOS til de lokallagene i Norsk Spaniel Klubb som arrangerer prøver! Lurer du på hvorfor ikke DITT lokallag har jaktprøve? Ta kontakt med din lokal jaktkontakt og spør hva som skal til for at dere kan arrangere prøve neste år, og om du kan bidra til å arrangere noen fellestreninger 🙂

Dersom du er en nyskjerrig sjel som lurer på hvordan dette «jaktprøve-greiene» foregår, vil jeg anbefale dere å ta en tur til Skiptvet i November. Der er det suverent å være tilskuer, alt som skjer kan bivånes fra første rad 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s